Nici nu știam că primăvara castanii pot înflori inimi.

Oameni ca mine nu pot supraviețui dacă nu stau agățați de dicționar. Așa că, atunci când m-ai întrebat dacă sunt îndrăgostită de tine, a trebuit să mă uit acolo ca să văd ce înseamnă asta.


A începe să iubești pe cineva. A prinde drag de cineva. Ce vorbă frumoasă! Ca tine.


Ar fi putut duce un început de atingere la un început de iubire între doi oameni între care stau toate lumile?


Răspunsul meu la întrebarea ta nu ar fi fost decât un adevăr în plus într-un timp în care noi și viețile noastre erau pe minus. Ce-am fi făcut cu el? Ce am fi putut face cu un fir de început într-o vreme când orice aducea cu mai binele năștea în noi atacuri de panică?


Îmi închipui că te așteptai să-ți spun adevărul și că nu ți-a picat drept că am tăcut. Nu l-am ascuns. Nu l-am camuflat. Doar l-am lăsat liber să se arate până la capăt. În lipsa întregului, ce aș fi putut face cu frânturi și îndoieli?


Începusem să mă simt ușurată de la netimpul și netrăirile dintre noi. Ba credința că n-a fost decât o pasiune trecătoare la mijloc, un foc scăpat de sub control din imprudența mea într-o altă viață, începuse să mă învăluie și să mă cuprindă cu uitare, când partea mea de adevăr s-a decis să se arate.


A sosit în ziua aia de primăvară indecisă, când m-ai chemat să ne vedem, doar ca să vorbim orice numai despre noi nu, cum facem de obicei. La masa aia îmbâcsită și împrejmuită de oameni gălăgioși, sub castanii înfloriți care înroșeau în liniște tot Cismigiul. Îți numărai cele trei șanse când un fir de pod s-a născut în mine și el a putut să mă ajungă din inimă în minte.


Atunci, în clipa aia precisă, am știut cu toate literele alfabetului că sunt îndrăgostită de tine.


Nu ți-am spus nimic, ca să nu te încurc și să nu te întrerup. Poate ca să nu mă încurc nici pe mine, întreruptă eram deja. Nu-l mai văzusem niciodată, era atât de frumos doar fiind, atât de viu, încât n-am vrut să-l deranjez.


Ce vis frumos! Mi-am zis. Nici nu știam că primăvara castanii pot înflori inimi.


(fragment dintr-o scriere)

22 afișare

© 2018 by Georgia Mihalcea | A Place In Words.                                                                                                                               Property FanaticDaydreamer Pictures